27.08.2019  |  Business  |  Design

Årets vinnare av Formex Nova utsedd

Designpriset kompletteras med utmärkelse för hållbar design.

Under Formex-veckan delades designpriset Formex Nova ut. Priset arrangeras årligen av Formex tillsammans med Stockholmsmässan och går till en ung formgivare som är verksam i Norden.

2019 års vinnare av Formex Nova är danske Kasper Friis Kjeldgaard, som tog examen vid Royal Danish Academy of Fine Arts of Design 2016 och främst är känd för sina vackra mobiler i borst och metall. Hans verk har bland annat ställts ut på Mindcraft i Milano, The Curio – Chart Art Fair och i Patrick Parrish Gallery.

Formex Nova instiftades 2011 för att främja nordisk design och lyfta fram talangfulla men ännu inte etablerade formgivare. Årets jury utgjordes av Mats Widbom, VD Svensk Form, Lotta Lewenhaupt, journalist och författare, Kerstin Wickman, professor i designhistoria och ledamot i Kungliga Konstakademin, Alexander Lervik, designer och entreprenör, Anders Färdig, grundare av och VD på Design House Stockholm, Klara Persson (Bolon) Design Sweden och Anna Holmquist, Folkform.

Nytt för i år var utmärkelsen Formex Nova Hållbarhetsprodukt, som tilldelades den Stockholmsbaserade designern och arkitekten Madeleine Nelson, för sin produkt Regrow.

-JBE

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.