18.09.2018  |  Dining  |  Branschnytt

25-årsjubileum för Mateus

Svensk-portugisisk keramiktradition med kärlek till det dukade bordet.

Det svenska keramikvarumärket Mateus fyller 25 år under 2018, vilket firades i augusti i samband med Stockholm Design Week. Företaget grundades 1993 av Theresa Mateus Lundahl, med en önskan om att addera värme till hemmet samt göra det dukade bordet till en livfull och färgglad samlingsplats. Theresa är född och uppvuxen i Portugal och har i arbetet med Mateus gått tillbaka till sina rötter genom att använda sig av traditionellt portugisiskt hantverk för att skapa keramiken. Idag driver hon företaget tillsammans med sin dotter, Filippa. För att uppmärksamma jubileet lanserade Mateus bland annat ett kollektionssamarbete med den franske designern Sam Baron och Costas Voyatzis, grundaren av designportalen Yatzer.

-JBE

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.