29.01.2020  |  Dining  |  Tabletop

Blomsterängen växer

Blomst utökas med serveringsfat.

Royal Copenhagens servis från 2018, Blomst, leker med kontrasterna mellan enkla, kantiga former och poetiska handmålade blommönster. Konstnären Wouter Dolk har tolkat ett av Royal Copenhagens äldsta mönster, Mönster Nr. 2, Blå blomst, som ursprungligen skapades 1779. Med lätt hand har designern placerat ut blommorna på det vita porslinet. Varje enskild blomma framträder markant, samtida och tidlös, alla olika men avstämt, så att det bildas en vacker bukett. Under hösten tillförde Royal Copenhagen nya delar till Blomst-servisen. Häribland lanserades en stor oval tallrik, med en vacker handmålad dahlia, som nästan framstår som tredimensionell tack vare den speciella måleritekniken, som gör att den blå färgen tonar ut från mörk till ljus.

www.royalcopenhagen.com

-SSK

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.