17.01.2022  |  Business  |  Textil

De yngre visar vägen

Sponsrat innehåll Vad är detta?

Hur tolkar den yngre generationen de klassiska vävteknikerna? Ett svar får vi bla i serier som formgivits av Jennie Adén, en av våra yngsta designers som dessutom har sina rötter i Värmland. Närmare bestämt från Sölje på andra sidan Glafsfjorden.

Säter och Haga har en design som låtit sig inspireras av klassiska vävmönster och tekniker, men istället för att väva rakt är mönstret skapade i oregelbundna linjer för att väcka liv och rörelse. Serierna är formgivna av Jennie Adén som har sina rötter i närheten av Klässbol.

"Genom att ”gräva där jag står” vill jag lyfta fram de lokala möjligheter som finns på ett litet område. Jag drivs av arbeta med hela designprocessen, från förädling av råmaterial till formgivning och tillverkning av produkter, ofta använder jag mig av råmaterial från och omkring Sölje, dit jag har en stark personlig koppling. Sölje ligger på andra sidan av Glafsfjorden från Klässbol.
Idag måste människor förhålla oss till en hållbarare livsstil och konsumtionsvanor, med sin höga kvalitet och lokala tillverkning är Klässbols Linneväveri en självklarhet"
, säger Jennie.

Säter
Design: Jennie Adén
Material: hellinne
Mått: 50 x 70 cm
Färg: oblekt , svart
Rek konsumentpris: 269 sek

Haga
Design: Jennie Adén
Material: hellinne
Mått: 50 x 70 cm
Färg: blå
Rek konsumentpris: 269 sek

Bilderna är tagna av fotograf Mathilda Werngren och stylade av Jennie Adén

Mer från Klässbols Linneväveri

Klässbols Linneväveri

https://www.klassbols.se/

Klässbols linneväveri är ett familjeföretag med anor ifrån sent 1800-tal. Klässbols och lin är lika med kvalitet och vi älskar styrkan i naturprodukter. Vi är kunglig hovleverantör sedan 1970-talet och samarbetar med nationellt och internationellt erkända formgivare vilket resulterat i flera designpriser. Vi står bland annat även för linnedukar och servetter till Nobelfesten.

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.