18.05.2022  |  Business  |  Textil

Klässbols + Tiger of Sweden= årets modenyhet

Sponsrat innehåll Vad är detta?

Klässbols Linneväveri presenterar stolt samarbetet ihop med Tiger of Sweden. Med över 200 år av textilerfarenheter ihop har det resulterat i en eftertraktad sommarkollektion, uppsydd i Klässbolslinne, där ledorden är - stilrent, modernt och välskräddat.

För cirka ett år sedan påbörjades ett samarbete med Tiger of Sweden. Ett arbete där Klässbols för första gången har utvecklat tyger med ett modeföretag. Tillsammans har en sommarkollektion tagits fram som innehåller shorts, kjolar, toppar och kostymer. Utgångspunkten med samarbetet har varit att visa uppskattning för hantverk och design.

Alla plagg är tillverkade i linne vilket är ett omtyckt, hållbart och slitstarkt material som även ger en sval känsla mot kroppen när man bär det under varma sommardagar. Det är spännande att se hur ett så anrikt modeföretag som Tiger of Sweden väljer att uppmärksamma linnets egenskaper och hur detta görs tillsammans med Klässbols djupa kunskap och passion för materialet.

”Kollektionen skapar en balans mellan hantverksarvet och strävan efter innovation – att skapa något oväntat och unikt”, som Tiger of Sweden beskriver det.

På bilden syns en stilren kavaj i mönstret Daldräll vilket är ett av de äldsta och mest traditionella mönster med anor från 1600-talet. Tiger of Sweden har valt att hylla Klässbols traditioner genom att använda detta klassiska mönster, som vi annars är vana att se på Klässbols Daldräll duk. Efterfrågan på kollektionen har varit hög och vissa plagg är redan slutsålda, exemplevis kavajen på bilden.

Se mer av kollektionen på Tiger of Swedens webbutik och i deras butiker. 

Mer från Klässbols Linneväveri

Klässbols Linneväveri

https://www.klassbols.se/

Klässbols linneväveri är ett familjeföretag med anor ifrån sent 1800-tal. Klässbols och lin är lika med kvalitet och vi älskar styrkan i naturprodukter. Vi är kunglig hovleverantör sedan 1970-talet och samarbetar med nationellt och internationellt erkända formgivare vilket resulterat i flera designpriser. Vi står bland annat även för linnedukar och servetter till Nobelfesten.

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.