12.09.2022  |  Business  |  Textil

Kuddar för hela slanten!

Sponsrat innehåll Vad är detta?

Kan man få för många av dem - kuddarna? De skapar trivsel i soffan, favoritfåtöljen eller sängen och är inte enbart sköna att luta oss mot. De ger oss även möjlighet att med enkelt grepp ändra stil, färgsättning och känsla utan stora ingrepp.

Bolster är ett av Klässbols mest populära tyger. De riktigt andas mönstertradition och klassiska tekniker. Formgivaren Lena Rahoult har i sina tolkningar fångat den svenska allmogetraditionen i smal- och bredrandiga varianter. De härliga Bolstren återfinns i fem olika färgställningar som är lika vackra i sig själva som i grupp.

– Svenska traditionella tekniker och mönster är en aldrig utsinande inspirationskälla för mig. Med min kollektion ”Bolster” ville jag förnya den svenska bolstertraditionen och skapa ett tyg som fungerar i alla typer av inredning, berättar Lena.

Produkter i bild:
Bolster blå
Design: Lena Rahoult
Färg: 5 färgställningar Chic, Röd, Sand, Svart, Grön
Mått: 50x60 cm
Rek konsumentpris: från 1400 sek
Bolster återfinns i smal- och bredrandigt tyg. Det finns även möjlighet att köpa utvalda tyger på metervara. Tyger som lämpar sig till bland annat inredning, möbler och dynor.

Demi med skiftande sidor

Demi är ett fint exempel på hur man genom olika vävtekniker kan variera uttrycket. Lena Bergström berättar: ”På ena sidan är bindningen väftsatin. I denna ser man inslagsgarnet mer. På motsatt sida är bindningen panama, som ger ett mera liksidigt uttryck. Resultatet blir en textil som upplevs som enfärgad fast med oliksidig struktur. Den får mera ”kropp” i sitt uttryck”.
Vid premiärvisningen av Demi under Formex, augusti 2017, nominerades serien till Formidable.

Demi återfinns i hela 9 färggrupper varav varje färggrupp finns i tre varianter. Exempelvis som i bild ovan där Mossgrön visas i varianterna mossgrön/vit, mossgrön/sand & mossgrön/svart

Produkter i bild:
Demi
Design: Lena Bergström
Färg: färggrupperna brons, grafitgrå, ljusblå, marinblå, mossgrön, olivgrön, tegelröd, turkos och vinröd
Mått: 50x50 cm
Rek konsumentpris: 1 118 kr

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.