18.06.2019  |  Dining  |  Tabletop

Essensen av Finn Juhl

60 år gammal teservis av Finn Juhl sätts i produktion.

Architectmade har varit i arkiven och hittat ännu en designskatt. En teservis ursprungligen designad 1952 av Finn Juhl för Bing & Grøndahl, som dessvärre aldrig blev satt i produktion. Det har Architectmade nu ändrat på. Teservisen FJ Essence utgör kärnan av Finn Juhls estetiska formspråk, med rena organiska linjer och former.

FJ Essence tillverkas av handglaserat vitt porslin. Servisen består av en tekanna, en tekopp med fat, tre olika skålar samt en mjölkkanna.

www.architectmade.com

-SSK

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.