GIBRANDS KNIVGUIDE – KOCKKNIVEN
Sebastian Gibrand, en av Sveriges bästa kockar, visar i sin knivguide hur du använder olika modeller på rätt sätt och går igenom vilka råvaror de passar för.
En kockkniv är grundläggande i ett kök. Kniven är mångsidig och mycket populär hos professionella, vilket också är anledningen att den kallas för just kockkniv. Modellen har en bladform som funkar för många olika moment i matlagningen, till exempel att hacka grönsaker och portionera kött, samt har en smal spets som gör att du enkelt kan styra kniven.
SE ÄVEN KNIVGUIDE - BRÖDKNIVEN
Kockknivar kommer i flera olika storlekar. De sträcker sig från 16 till 30 cm och den vanligaste storleken är 20 cm. Vilken storlek du ska välja beror på vad som ligger bra i just din hand, men också på om du ofta skär råvaror som stora köttbitar eller rotfrukter och behöver ett lite extra stort blad.
Kockknivar kommer i flera olika storlekar. De sträcker sig från 16 till 30 cm och den vanligaste storleken är 20 cm. Vilken storlek du ska välja beror på vad som ligger bra i just din hand, men också på om du ofta skär råvaror som stora köttbitar eller rotfrukter och behöver ett lite extra stort blad.
Kockkniven G-2 var den första modellen som Global någonsin lanserade. Idag hittar du nästan 30 olika typer av kockknivar i Globals sortiment. Från orientaliska till olivslipade i serierna Classic, Sai och Ni.