20.05.2020  |  Kitchen  |  Branschnytt

KIRITSUKE – JAPANS KAXIGASTE KNIV

Sponsrat innehåll Vad är detta?

Det sägs att den går att använda till allt, om du väl lyckas bemästra den. Upptäck den japanska Kiritsukeknivens arv och varför den bör ha en självklar plats i köket hos den knivintresserade.

I den japanska matkulturen har Kiritsukekniven länge erhållit en speciell plats. Traditionellt har den använts som en all-around kniv av professionella kockar som hyllat kniven för dess multifunktionella egenskaper.

Främst har då kniven placerats i handen på kökschefen, som ett tecken på status, av den orsaken att den ansetts svårare att bemästra än många andra knivar.

Idag återfinns däremot Kiritsukekniven hos de flesta professionella japanska kockar. Framförallt används den för att skära fisk, kött och att hacka grönsaker - något som knivens unika design lämpar sig väl för.

Vad som gör Kiritsuke till en av japans kaxigaste knivar är dess funktionella form, aggressiva egg och framåtlutade knivsudd.

Kniven kan i stora drag beskrivas som en hybrid mellan en grönsakskniv och en kockkniv, och resultatet är sannerligen ett lyckat hopkok av egenskaper som tillsammans bildar en kvalitetskniv med attityd.

Kiritsukekniven både förtjänar såväl som kräver uppmärksamhet. Ett engagemang och en stadig hand. Höjden, längden och det raka eggen tillsammans med den skalpell-liknande spetsen gör kniven till en precis, flexibel och oslagbar mästare i köket. En trogen och stadig följeslagare livet ut om du tar hand om den, även om den till en början må vara något svårflörtad.

Mer från J.A. Sundqvist AB

J.A. Sundqvist AB

www.sundqvist.se

Sundqvist är en generalagent som förser svenska marknaden med köksredskap inom premiumsegmentet för att skapa matlagningsglädje för såväl proffskocken som hemmakocken.Sundqvists historia började redan 1963 och idag har vi total 13 olika varumärken i vår portfölj och vi är Sveriges ledande experter på japanska knivar. Återförsäljare för våra varumärken finner du inom detaljhandeln och genom restaur…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.