05.05.2020  |  Kitchen  |  Branschnytt

TEST AV PEPPARKVARN – GÅR DET ATT MALA GRUS?

Sponsrat innehåll Vad är detta?

Zassenhaus kvarnar har ett rykte kring sig, ett rykte om att de klarar att krossa grus. För att stilla nyfikenheten på om detta stämmer bad vi kocken Louise Johansson att ge det ett försök. Vi hämtade grus, en Zassenhaus München och satte igång. Resultatet ser du i videon!

Sedan 1867 har det tyska varumärket Zassenhaus tillverkat salt- och pepparkvarnar av högsta kvalitet. Idag är de en av världens bästa kvarntillverkare och är högt prisade för sina slitstarka, härdade keramiska malverk. Keramiska malverk rostar inte, till skillnad från malverk i stål, och är det näst hårdaste materialet efter diamant. Men slitstark är ordet vi tagit fasta på just för den här gången. Som tidigare nämnt ryktas det alltså att en kvarn från Zassenhaus är så starkt att det klarar av att mala grus, vilket är betydligt hårdare än salt- och pepparkorn som de är avsedda för. 
 

Spoiler alert - det går att mala grus med dem! Malverket tog minimalt med skada i vårt test, och utan att ta i allt för hårt kunde Louise mala gruset även på den finaste inställningen. Om du använder din salt- eller pepparkvarn från Zassenhaus till vanliga kryddor kommer du aldrig att komma i närheten av slitaget som gruset orsakade heller, och skulle det hända något så har kvarnarnas malverk garanti i hela 25 år. 

TA HAND OM KVARNEN

Nu när vi bevisat att det går att mala grus i kvarnen, så råder vi dig att hålla dig till kryddor och salt. En bra salt- eller pepparkvarn är med dig länge och den är värd att pysslas om då och då. Här visar vi bland annat hur du monterar isär den, rengör den och annat som kan vara bra att tänka på.

SE INSTRUKTIONSVIDEON

Mer från J.A. Sundqvist AB

J.A. Sundqvist AB

www.sundqvist.se

Sundqvist är en generalagent som förser svenska marknaden med köksredskap inom premiumsegmentet för att skapa matlagningsglädje för såväl proffskocken som hemmakocken.Sundqvists historia började redan 1963 och idag har vi total 13 olika varumärken i vår portfölj och vi är Sveriges ledande experter på japanska knivar. Återförsäljare för våra varumärken finner du inom detaljhandeln och genom restaur…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.