10.11.2022  |  Business  |  Branschnytt

Högre boendekostnader pressar handeln

HUI Research sänker försäljningsprognos för 2023

Hushållens minskade konsumtionsutrymme bromsar uppgången för flera av pandemins framgångsbranscher under det kommande året. Det spår HUI Research i sin senaste konjunkturrapport. Prognosen för detaljhandeln som helhet 2022 sänks från 5,0 till 4,5 procent i löpande priser och från 0,5 till -2,5 procent i fasta priser. Prognosen för 2023 höjs från 2,0 till 3,0 procent i löpande priser och sänks från -0,5 till -1,0 procent i fasta priser. 2023 väntas det bli dyrare för detaljisterna att driva fysiska butiker, vilket leder till fortsatta prisökningar även inom de delbranscher där priserna hittills har varit relativt stabila. Detta kommer tillsammans med högre räntor att driva ner konsumtionen sett till volym, men fortsatt positiv i värde, skriver HUI i rapporten.

www.hui.se

-AB

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.