01.02.2019  |  Business  |  Branschnytt

Hemtex växlar upp hållbarhetsarbetet

All bomull ska vara hållbar år 2020.

Hemtex är ett av fem företag på branschorganisationen Better Cotton Initiatives globala lista över återförsäljare och varumärkesägare som använder minst 75 procent hållbart producerad bomull i sin tillverkning. Företagets mål är att öka andelen till 100 procent till år 2020. Under tredje kvartalet 2018 gick Hemtex även med i organisationen Textil Exchanges initiativ 2025 Sustainable Cotton Challenge.

”Hemtex vill accelerera en förändring för både bomullsproduktion och bönder. Bomull är en viktig inkomstkälla för miljoner människor. Tillsammans med BCI driver vi just nu ett projekt i Maharashtra i östra Indien som utbildar 1 500 kvinnliga bönder i bättre odlingsmetoder”, säger Petra Pettersson, CSR-ansvarig på Hemtex.

-ANB

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.