15.12.2017  |  Business  |  Trends

IKEA lanserar banbrytande AR-applikation

Denna app gör det möjligt att uppleva och experimentera med hur varuhusets möbler passar in i ens eget hem.

I slutet av september lanserade IKEA sin nya Augmented Reality-applikation, IKEA Place, som gör det möjligt att uppleva och experimentera med hur varuhusets möbler passar in i ens eget hem.

Alla produkter återges skalenligt i 3D, vilket gör köpbesluten enklare, då man direkt kan se hur en önskad möbel, stil eller färg fungerar med den övriga inredningen.

IKEA Place bygger på Apples nyframtagna ARKit-teknik och IKEA blir ett av de första företagen i världen med att kunna presentera en AR-app på denna plattform.

Till att börja med kommer drygt 2000 IKEA-produkter att finnas tillgängliga i appen, med vilken man dessutom kan spara och dela sina inredningslösningar, i form av en bild eller film. Samt även köpa produkterna direkt.

www.ikea.com

-JBE

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen. Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hant…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.