18.10.2018  |  Business  |  Branschnytt

Internetanvändningen fortsätter öka

Instagram knappar in på Facebook visar ny studie.

Nio av tio svenskar (92 %) handlar i webbutiker och sex av tio (62 %) säljer saker eller tjänster via internet. Det visar rapporten Svenskarna och internet 2018, Internetstiftelsens årliga studie av svenska folkets internetvanor. 13 procent uppger att de har köpt något som presenterats missvisande på hemsidan. Det är dubbelt så många som för fyra år sedan.

En stor majoritet av svenskarna använder sociala medier och andelen växer. Facebook är populärast, men tvåan Instagram och trean Snapchat växer snabbare och det dagliga Facebook-användandet har stagnerat. Bland de yngre har det till och med blivit allt ovanligare att kolla Facebook varje dag. Om utvecklingen skulle fortsätta i samma kommer Instagram att vara lika stort som Facebook om tre år.

-ANB

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.