22.01.2018  |  Business  |  Design

Iris Hantverk vinner Formex Formidable med kvast för utomhusbruk

Funktionell design som tillverkas för hand av synskadade hantverkare.

Under Formex på Stockholmsmässan förra veckan delades designpriset Formex Formidable ut i två kategorier, jurybedömt samt folkets val. Det jurybedömda priset gick i år till Iris Hantverk, med deras nya korta altankvast, vars långa svepande borst är lämpliga för att till exempel sopa undan damm, barr och grus. Kvasten är formgiven av Lovisa Wattman, handgjord av synskadade människor, precis som varumärkets övriga sortiment, och består av oljad björk, arengafiber samt flagglina. Tävlingen Formex Formidable omfattar tolv nominerade föremål. För att bli nominerad måste produkten ha ställts ut på Formex under vår eller höst det aktuella året. Den ska därtill vara ny för året, bedömas efter designhöjd samt vara tidstypisk.

www.irishantverk.se

-JBE

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen. Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hant…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.