05.02.2019  |  Business  |  Branschnytt

Marimekko donerar till Plan International

Mönstret Tasaraita symboliserar unisex.

År 1968 skapade formgivaren Annika Rimala mönstret Tasaraita till Marimekkos första massproducerade trikåkollektion. Det tvärrandiga mönstret med lika breda ränder skulle passa lika bra på män som kvinnor och har sedan dess blivit en symbol för unisexmodet.

I samband med Tasaraitas 50-årsjubileum i fjol inledde Marimekko ett samarbete med organisationen Plan International som arbetar för barns rättigheter och lika villkor för flickor. I år fortsätter samarbetet i Marimekkos butiker i Finland, Sverige, Norge, Danmark, Tyskland, USA och Australien, liksom i ländernas onlinebutiker. För varje sålt Tasasraita-plagg donerar Marimekko motsvarande 1 euro till Plan International.

-ANB

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.