16.06.2020  |  Bloom  |  Outdoor

När arbetskläderna ska matcha redskapen

Fiskars lanserar sin första klädkollektion.

Mode och funktionalitet går hand i hand i den nya kapselkollektionen Fiskars by Maria Korkeila, med moderna arbetskläder för utomhusbruk. Under våren samarbetar Fiskars med mode- och textildesignern Maria Korkeila för att lansera en kläd- och tillbehörskollektion, för trädgårdsarbete och utomhusaktiviteter. Unisexkollektionen innefattar elva föremål, som sträcker sig från modulära klädesplagg till multifunktionella väskor och tillbehör, i gränslandet mellan klassiska arbetskläder och streetwear. De allsidiga modellerna inkluderar en jacka med stilsäkra fickor och avtagbar huva och ärmar, samt ett verktygsbälte, som kan konverteras till en modern väska.

Kollektionen är tillverkad i organiska och återanvända material samt vegan läder, som kommer i naturinspirerade mönster och en jordnära färgskala. Plaggen har producerats av uteslutande socialt ansvarsfulla leverantörer, som också har spelat en stor roll i hela processen. Lanseringen av kollektionen skedde under den italienska modemässan för herrkläder Pitti Uomo.

www.mariakorkeila.fiskars.com

-SSK

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.