07.11.2017  |  Business  |  Dekoration

Plupp på ny kula

För femte året i rad lanserar UNICEF Sverige en unik och handmålad julkula som släpps i begränsad upplaga.

Årets julkula pryds av ett motiv av konstnären och barnboksförfattaren Inga Borg, känd för sina böcker om den osynliga figuren Plupp och vännerna bland djuren i fjällvärlden.

Den första boken om figuren, ”Plupp och renarna”, gavs ut 1955 och därefter har serien fram till 2005 utökats till hela 24 böcker. Plupp är varken en hon eller han och Inga Borgs tanke var att göra en barnboksfigur som både flickor och pojkar kunde identifiera sig med. Hon belönades med Elsa Beskow-plaketten 1970 för sina berättelser.

Den handmålande glaskulan finns till försäljning från på unicefbutiken.se och kostar 229 kronor. 

All försäljning sker till förmån för UNICEFs arbete för barns rättigheter.

-ANB

Denna artikel är en del av temat Tema: Jul 2017

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen. Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hant…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.