17.06.2020  |  Business  |  Branschnytt

Rekordnivå för e-handeln

Kvinnor mellan 30 och 49 handlar mest.

Coronapandemin driver på utvecklingen i e-handeln. Under april månad hade 78 procent av svenskarna handlat på nätet, den största andelen som uppmätts hittills. Det visar E-barometern april från PostNord. Mest aktiv var gruppen kvinnor i åldern 30 till 49 år, där 88 procent handlade på webben under månaden. Den största ökningen skedde inom dagligvaror och apoteksvaror.

”Detta är utan tvekan en effekt av den rådande coronakrisen. Det blir synnerligen intressant att följa hur stor del av ökningen som består när livet börjar återgå till mer normala förhållanden”, säger Carl-Fredrik Teder, detaljhandelsanalytiker på PostNord.

-ANB

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.