20.04.2023  |  Business  |  Branschnytt

Skandinaviska gia-vinnare

Illums Bolighus i Norge vann det internationella priset gia Global Award som en av världens fem bästa butiker inom heminredning – ett pris som delades ut tidigt i mars. KJEPS Bolighus i Næstved var bland finalisterna, och Bahne Regina i Århus fick ta emot ett Top Window Award för bästa fönsterdekoration.

Det var under en mycket trevlig kväll på ett storslaget evenemang i Chicago som Inspired Home Show och International Housewares Association delade ut IHA Global Innovation Awards (gia) 2023.

Illums Bolighus i Norge var en av fem vinnare av det prestigefyllda priset, där detaljhandelsbutikerna bedömdes inom kategorierna:

  • Övergripande Mission Statement, vision och strategi
  • Butiksdesign och layout
  • Visual Merchandising, skärmar och fönsterdisplayer
  • Marknadsföring, reklam och kampanjer
  • Kundservice och personalutbildning
  • Innovation

De andra butikerna som också vann priset var: Landmark i Argentina, Ambiente Living i Colombia, La Iberica i Uruguay och A. Dodson’s i USA. 

Den globala gia-juryn, som består av tre Detail/Visual Merchandising-experter och sju redaktörer från branschmedier från hela världen, valde ut gia Global Honorees bland prisvinnare i de respektive länderna. (Däribland vinnarna av Designbase-priset i Norge och Danmark.)

Utöver det internationella Global Award-priset delade man också ut priset gia Digital Commerce Award for Excellence in Online Retailing, som även det gick till Illums Bolighus i Norge. 

Slutligen hedrades vinnarna av gia Top Window 2022 vid prisutdelningsmiddagen, där Emelie Vigh-Larsen Funderud och Anna Bøjvad Gry från Bahne Regina i Århus tog emot ett av de tre priserna.

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.