25.02.2021  |  Furniture  |  Design

Soffa med plats för samtal

Carl Hansen & Son lanserar Sideways

Nya Sideways Sofa från Carl Hansen & Son har en asymmetrisk form med två sittplatser riktade snett mot varandra för att på ett naturligt sätt inbjuda till samtal. Soffan är företagets första samarbete med formgivaren Rikke Frost.

”Idag utmanas vår kommunikation av surfplattor och annan digital utrustning, så jag ville skapa en soffa där det känns mer naturligt att samtala”, säger hon.

Rikke Frost designade prototypen till Sideways Sofa på bara tre veckor som en del av Danmarks Radios tv- program Danmarks nästa klassiker, där soffan vann i sin kategori. 

www.carlhansen.com

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.