28.03.2022  |  Business  |  Textil

Sommar, sommar, sommar!

Sponsrat innehåll Vad är detta?

Våren är i annalkande och runt hörnet lurar sommaren. Den svenska sommaren som får de flestas hjärtan att slå lite extra. Den tiden då man minns sina barndoms somrar och samtidigt passar på att skapa nya sommarminnen. Nu kan du skapa nya med Klässbols!

”Julia på Stampen” och Fiskmåsmönstret

”Julia på Stampen” var en kvinna som 1915 återvände från Amerika och bosatte sig på ”Stampen” i Klässbol. Huset kallades så i folkmun, varav Julia fick smeknamnet ”Julia på Stampen”. Huset skulle renoveras och under rivningsarbetet fann Julia olika textilier som använts som tätningsmaterial mellan stockarna. Bland dessa fanns ett mönster som tilltalade Julia speciellt varpå hon visade det för Hjalmar Johansson, första generationen vävare i Johansson-familjen. Kanske skulle han vilja ta sig an mönstret och skapa ett motiv av dessa fritt flygande fiskmåsar?
Dick Johansson, barnbarn till Hjalmar, berättar:
”Som historien sen kan bekräfta, föll farfar totalt för mönstret. Det kom i produktion i vardagsrummet i bostaden 1921 på den stora installerade jacquardvävstolen. Den var så stor att man hade tagit hål i taket upp till andra våningen där jacquarden var placerad på sovkammaren. Där sov alla de åtta barnen. Och de sov gott så länge vävstolen vävde och vaggade dem till sömns, berättade min pappa Vitalis, som var ett av barnen.”

Produktbeskrivning
Fiskmåsen
Design: Hjalmar Johansson
Färg: Dimblå, jeansblå, lindblomsgrön, ljusblå, mörkblå, oblekt, vit
Mått: 90 x 90 cm, 160 x 160 cm  - 160 x 400 cm samt  90 x 180 cm - 180 x 400 cm
Rek konsumentpris: 640 - 6 340 sek

Mer från Klässbols Linneväveri

Klässbols Linneväveri

https://www.klassbols.se/

Klässbols linneväveri är ett familjeföretag med anor ifrån sent 1800-tal. Klässbols och lin är lika med kvalitet och vi älskar styrkan i naturprodukter. Vi är kunglig hovleverantör sedan 1970-talet och samarbetar med nationellt och internationellt erkända formgivare vilket resulterat i flera designpriser. Vi står bland annat även för linnedukar och servetter till Nobelfesten.

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.