07.08.2019  |  Dining  |  Tabletop

Spring Copenhagen återlanserar klassisk tekanna

Eva Stæhr-Nielses tekanna är en designikon, som nu äntligen är tillbaka på marknaden. Ursprungligen designades den 1930.

Tekannan har formgivits efter samma princip som den berömda Spaltekanden, där ’spalte’ är det danska ordet för klyva. I designen av kannans pip klyver Eva Stæhr-Nielsen också formen och skapar därigenom en unik pip. I stället för att böja toppen av pipen tillbaka i ett stort handtag, som hos originalet, görs böjningen helt enkelt till en liten ögla, som handtaget fäster i.

Tekannan kommer i en krämvit färg och kan kompletteras med Kop, som även den är designad av Eva Stæhr-Nielsen. Under sin karriär mottog hon som formgivare en rad internationella designpriser, bland annat i Milano, Paris, Tokyo och USA. I dag är hennes stengodsdesign eftertraktad av samlare över hela världen

www.springcopenhagen.com

-SSK

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.