11.10.2018  |  Interior  |  Design

Stilistiskt bladmönster

Som en orörd skog.

En av höstens nyheter från Knabstrup Keramik är en vas skapad och formgiven av Peter Svarrer, som har haft keramisk verkstad i mer än 35 år. Vasen, som heter Leaf, finns i tre versioner: som unik produktion, som begränsad serie och som allmän produktion. Vasen är inspirerad av blad, deras individuella mönster men även de mönster som uppstår av flera olika blad i en orörd skog. Vasen finns i flera färger, där glasyren tecknar bladens struktur och fångar ljuset.

Den unika vasen är skapad, formgiven och producerad av Peter Svarrer i hans egen verkstad, vartefter glasering och bränning har gjorts på Guldagergaard. Varje enskilt blad är tillverkat och pålagt för hand, ett i taget. Den samlade produktionstiden är tre månader och det finns endast en enda av denna vas. Limited edition-utgåvan är 40 centimeter hög och produceras enbart i 300 exemplar, där alla är numrerade i botten. Den kommer i en khaki vert reaktiv glasyr, som exklusivt används på denna vas. Därutöver finns vasen i färgerna celadon och vit i två storlekar (26 centimeter och 21 centimeter).

www.knabstrup.com

-SSK

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.