11.10.2018  |  Interior  |  Design

Stilistiskt bladmönster

Som en orörd skog.

En av höstens nyheter från Knabstrup Keramik är en vas skapad och formgiven av Peter Svarrer, som har haft keramisk verkstad i mer än 35 år. Vasen, som heter Leaf, finns i tre versioner: som unik produktion, som begränsad serie och som allmän produktion. Vasen är inspirerad av blad, deras individuella mönster men även de mönster som uppstår av flera olika blad i en orörd skog. Vasen finns i flera färger, där glasyren tecknar bladens struktur och fångar ljuset.

Den unika vasen är skapad, formgiven och producerad av Peter Svarrer i hans egen verkstad, vartefter glasering och bränning har gjorts på Guldagergaard. Varje enskilt blad är tillverkat och pålagt för hand, ett i taget. Den samlade produktionstiden är tre månader och det finns endast en enda av denna vas. Limited edition-utgåvan är 40 centimeter hög och produceras enbart i 300 exemplar, där alla är numrerade i botten. Den kommer i en khaki vert reaktiv glasyr, som exklusivt används på denna vas. Därutöver finns vasen i färgerna celadon och vit i två storlekar (26 centimeter och 21 centimeter).

www.knabstrup.com

-SSK

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen. Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hant…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.