13.06.2019  |  Business  |  Design

Svenska kreatörer belyser hållbarhetsfrågor i Köpenhamn

Lisa Hilland medverkar med egna varumärket Mylhta.

Under 3 Days of Design i Köpenhamn anordnades bland annat den hållbarhetsinriktade utställningen Swedish Forest Tales, som är ett samarbete mellan Lisa Hilland, Maxjenny Forslund och Helene Toresdotter – tre kvinnliga kreatörer som gärna hämtar sin inspiration från naturen.

Utställningen bestod av demi-couture-plagg av Maxjenny Forslund, som hade mönster baserade på en fotografisk studie av pollinerare utförd av av Helene Toresdotter, med syftet att lyfta fram insekternas betydelse för mänsklighetens överlevnad. Plaggen stylades i en miljö med trähantverk och keramik framtagen av Lisa Hilland under hennes eget varumärke Mylhta.

-JBE

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.