23.08.2018  |  Business  |  Branschnytt

Svenskt Tenn i samarbete med Flos

Lampan Flight i italiensk produktion.

Företaget Svenskt Tenn har inlett ett samarbete med den italienska prestigetillverkaren Flos, som producerar klassiska lampor av formgivare som Achille Catiglioni, Philippe Starck med flera. Det är formgivaren Michael Anastassiades serie Flight, som tidigare lanserats av Svenskt Tenn i begränsad upplaga, som utvigats och satts i produktion av det italienska företaget.

”Det här är verkligen ett spännande samarbete där Anastassiades ritat lampor exklusivt för Svenskt Tenn, producerade av FLOS. Dialogen och tankarna kring samarbetet har pågått en längre tid och en nyckelfaktor som bidrog till att Mr Gandini, vd på FLOS, ville göra detta upplägg är att Svenskt Tenn ägs av en stiftelse och att allt det överskott som företaget genererar går till forskning”, säger Thommy Bindefeld, marknadschef och kreativt ansvarig.

Sedan 1975 ägs Svenskt Tenn av Kjell och Märta Beijers Stiftelse.

-ANB

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.