05.09.2022  |  Business  |  Branschnytt

Ur & Penns ägare köper Åhléns

Affären väntas fullbordas i augusti

Efter 34 år som ägare säljer Axel Johnson varuhuskedjan Åhléns. Ny majoritetsägare blir Ayad Al-Saffar genom Axcent of Scandinavia AB, som också är huvudägare i Ur & Penn. Torsten Janssons och Göran Härstedts Härstedt & Jansson Invest AB blir passiv finansiell minoritetsinvesterare. När affären fullbordas, vilket väntas ske i augusti efter godkännande av relevanta myndigheter, kommer Ayad Al-Saffar att ta över som VD efter Åhléns nuvarande VS Annica Hagen.

”Jag är mycket glad och stolt över att få chansen att driva Åhléns fortsatta utveckling framåt. Det är ett av Sveriges äldsta och finaste varumärken som alltjämt har nästintill 100-procentig varumärkeskännedom och en unik relation till lojala kunder runtom i Sverige. Detaljhandel i butik kommer även fortsättningsvis ha en given position i sällanköpshandeln, och Åhléns kommer att ha en viktig plats i den marknaden”, säger Ayad Al-Saffar i ett pressmeddelande.

www.ahlens.se

-AB

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.