21.01.2019  |  Business  |  Design

5 snabba till Anderssen & Voll, just nu aktuella med designbaren för Stockholm Furniture & Light Fair

Den norska designstudion Anderssen & Voll firar sitt tioårsjubileum under 2019. Just nu är studion aktuella med att ta fram designbaren för Stockholm Furniture & Light Fair i februari, som är en kombination av restaurang och utställning i Victoria-hallen, intill scenen för Stockholm Design & Architecture Talks. Torbjørn Anderssen och Espen Voll, designstudions grundare och delägare, berättar mer.

Hur har ni tänkt när ni tog fram konceptet för designbaren för Stockholm Furniture & Light Fair 2019? Och varför?

En branschmässa är ofta en hektisk miljö att befinna sig i. Vi har besökt mässor över hela världen i 20 år vid det här laget. För varje mässa blir det allt mindre viktigt att hinna med alla events. Istället letar vi mer och mer efter ett eget ”stormens öga” på mässan – en lugn plats där man kan smälta sina intryck.

Vad kan man som besökare förvänta sig av designbaren? Ni presenterar även några egna nylanseringar?

Idag letar vi mer och mer efter ett eget 'stormens öga' när vi besöker en mässa – en lugn plats där man kan smälta sina intryck.

Torbjørn Anderssen och Espen Voll

Vårt mål var att förvandla Victoria-hallen till en fridfull yta, ett ställe där man vill vistas och ”hänga” även om man inte är ute efter att äta eller lyssna på föreläsningar. De nyheter vi kommer att visa upp inkluderar en stol och en barstol för japanska Ariake. Dessutom är vi väldigt stolta över att lansera en soffa tillsammans med Swedese samt en ny pläd för norska Røros Tweed.

Vad anser ni i allmänhet om Stockholm Furniture & Light Fair? Vilken är er relation till mässan och till Stockholm Design Week?

Stockholm Furniture & Light Fair är en mässa där det verkligen presenteras nyheter. I kombination med att mässan är så pass kompakt gör det att man kan få en bra översikt på kort tid – vilket är en stor styrka. Stockholm är på flera sätt som hemmaplan för oss, och vid sidan av Milano är detta årets viktigaste evenemang. Därför känns det väldigt stort att ges så pass mycket utrymme och uppmärksamhet som vi får i och med designbaren. Anderssen & Voll firar sitt tioårsjubileum under 2019 och det känns som att vi inleder året med ett riktigt fyrverkeri.

Hur tycker ni att Frida Ronges [kulinarisk ledare på restaurangerna Tak och Unn i Stockholm] meny i restaurangen passar ihop med er styling och formgivning?

Det var väl så att mässan redan tidigt såg paralleller mellan vår formgivning, Frida Ronges gastronomi och årets mässtema. Mycket av inspirationen för designbaren kommer från modernistisk arkitektur, som danska atrier och liknande. Men vi kan knappast förneka att vi även har inspirerats av japanska innergårdar, och landets arkitektur generellt. På det viset passar inredningen väldigt bra ihop med Fridas matlagningsstil. Vi tror själva att konceptet kommer att upplevas som enhetligt och logiskt.

Hur ser ert eget program för Stockholm Design Week ut i övrigt? Och vad har ni annars själva för projekt på gång framöver?

Det kommer att vara en hel del arbete på mässan, med att bevaka monteringen av designbaren, så vi kommer att resa dit lite tidigare i år. I övrigt blir det som vanligt, vandra runt för att titta på nyheter och hälsa på kända ansikten. Nästa stora händelse efter Stockholm är Il Salone del Mobile i april, där vi lanserar ett antal spännande produkter tillsammans med den danska producenten Muuto, som vi har ett kontinuerligt samarbete med. Dessutom jobbar vi mycket med vårt eget märke, Nedre Foss, där vi nu utvidgar kollektionen och i större utsträckning involverar externa formgivare, samt ökar sortimentets tillgänglighet. 2019 blir ett spännande år!

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.