24.03.2020  |  Business  |  Branschnytt

Branschinitiativ för hållbar e-handel

Fokus på hållbara leveranser.

Enligt rapporten E-barometern är hållbarhetsfrågor viktiga när konsumenter väljer e-handlare. Nu har svenska e-handelsföretag bildat organisationen Hållbar E-handel för att verka för en hållbarare e-handel genom kunskap, kommunikation och samverkan.

”Det här är ett viktigt initiativ för alla oss som jobbar med e-handel. Alla e-handlare behöver ta ett stort ansvar för sitt eget hållbarhetsarbete och det ska vi hjälpa till med. En av våra fokusfrågor blir att göra det enklare för konsumenterna att välja en hållbar leverans”, säger E-business Partners vd Patrik Rees, som blir ordförande för Hållbar E-handel.

Organisationen kommer att erbjuda alla som säljer via e-handel ett medlemskap, med möjlighet att certifiera personer som får kunskap och verktyg att arbeta med företagets hållbarhetsfrågor.

-ANB

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.