01.02.2018  |  Interior  |  Belysning

Butterfly i mässing

Ny version av den klassiska vägglampan.

1964 designade den norska formgivaren Sven Ivar Dysthe den lilla vägglampan Butterfly i vitt stål för Arnold Wiigs Fabriker. År 2008 återupptog designvarumärket Northern Lighting tillverkningen av den norska designskatten och nu presenteras en ny version av Butterfly, i mässing. Butterfly var en av de första armaturerna där designern experimenterade med en dold ljuskälla. Lampan har en unik organisk form bestående av tre överlappande kurvor, som liknar vingar, vilket också har gett upphov till namnet, Butterfly.

northernlighting.no

Stockholm Furniture & Light Fair, B02:24

-JBE

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen. Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hant…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.