Cervera samarbetar med Naturskyddsföreningen
Nytt projekt sprider kunskap om kemikalier i köksgeråd.
Cervera stöder Naturskyddsföreningen för ett projekt som utreder miljö- och hälsoaspekterna för material som kommer i kontakt med livsmedel. Produkter som omfattas av utredningen är bland annat matlagningskärl, serveringskeramik, bestick och köksverktyg.
Syftet med projektet är att informera konsumenter, företag och politiker om farliga ämnen och hur de kan undvikas, samt påverka lagstiftningen på EU-nivå.
Som en del av projektet kommer Naturskyddsföreningen att utbilda Cerveras personal om vanliga material som förekommer i kontakt med livsmedel och vilka farliga kemikalier som kan finnas i dessa.
”Att kunna utmana vårt sortiment genom de tips vi får från Naturskyddsföreningen kring vilka farliga kemikalier som kan finnas i de olika materialen vi säljer är väldigt spännande. Det ger oss verktyg att ta vårt sortiment till nästa nivå”, säger Erika Dalle, marknadschef på Cervera.
-ANB