06.12.2018  |  Business  |  Ledning & drift

Cervera samarbetar med Naturskyddsföreningen

Nytt projekt sprider kunskap om kemikalier i köksgeråd.

Cervera stöder Naturskyddsföreningen för ett projekt som utreder miljö- och hälsoaspekterna för material som kommer i kontakt med livsmedel. Produkter som omfattas av utredningen är bland annat matlagningskärl, serveringskeramik, bestick och köksverktyg.

Syftet med projektet är att informera konsumenter, företag och politiker om farliga ämnen och hur de kan undvikas, samt påverka lagstiftningen på EU-nivå.

Som en del av projektet kommer Naturskyddsföreningen att utbilda Cerveras personal om vanliga material som förekommer i kontakt med livsmedel och vilka farliga kemikalier som kan finnas i dessa.

”Att kunna utmana vårt sortiment genom de tips vi får från Naturskyddsföreningen kring vilka farliga kemikalier som kan finnas i de olika materialen vi säljer är väldigt spännande. Det ger oss verktyg att ta vårt sortiment till nästa nivå”, säger Erika Dalle, marknadschef på Cervera.

-ANB

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.