09.03.2018  |  Business  |  Branschnytt

Design House Stockholm tar över Tingest

Vill få ut träningskollektionen på en internationell marknad.

Design House Stockholm övertar nu rättigheterna till varumärket Tingest från Alexander Lervik. I ett första steg kommer man att lansera den uppmärksammade träningskollektionen. Tingest grundades 2013 och har i dag cirka 40 produkter som är formgivna av sju olika designers. Träningskollektion fick ett stort genomslag när den introducerades i början av 2017. Serien består bland annat av en hantel i marmor och en smäckert formgiven träningsbänk. Redskapen är menade att bli en del av heminredningen, snarare än att ställas undan i garderoben. Alexander förklarar att han, i och med träningskollektionens framgång, hamnade inför ett val. Antingen satsa fullt ut på Tingest eller fördjupa sig själv som formgivare, där han efter många och långa funderingar valde det senare. Design House Stockholms mål just nu med att ta över Tingest är att få ut den eftertraktade kollektionen på en internationell marknad. Det är inte bestämt ännu när produkterna kommer att finnas i butik, men detta ska meddelas inom en snar framtid.

-JBE

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen. Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hant…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.