22.02.2019  |  Furniture  |  Design

Finn Juhl på Nationalmuseum

Möbler från formgivarens eget hem.

Under våren och sommaren visar Nationalmuseum en utställning om den danske arkitekten och möbelformgivaren Finn Juhl. Genom ett exklusivt urval av möbler, konstverk och konsthantverk presenteras en av de mest tongivande skandinaviska möbelformgivarna under 1900-talet. Möblerna och inredningen som visas kommer från det hem i Ordrup utanför Köpenhamn som Finn Juhl ritade och inredde åt sig själv 1942.

Utställningen Finn Juhl: Möbelarkitekten visas på Nationalmuseum från den 14 mars till och med den 22 september. Utställningen sker i samarbete med Ordrupgaard, Köpenhamn. Curator är Susanne Eriksson, Nationalmuseum.

-ANB

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.