02.01.2018  |  Business  |  Branschnytt

Hälften av tidiga julklappar köpta online

Andelen webbhandel i Sverige störst i Norden

Fram till 5 december hade svenskarna köpt julklappar till ett sammanlagt värde av 7,2 miljarder kronor, varav 3,5 miljarder har e-handlats, visar en undersökning från PostNord. Det är den högsta andelen bland de nordiska länderna. Vid den tiden hade 32 procent av svenskarna redan handlat julklappar på nätet för drygt 1 600 kronor per person.

"Vi har nu nått en punkt där e-handeln står för mer än hälften av julklappsinköpen fram till första veckan i december – det har aldrig tidigare hänt. Givetvis blir dagarna närmast julafton viktiga för den fysiska handeln", säger Carin Blom, detaljhandelsanalytiker på PostNord.

Svenskarna spås handla julklappar på nätet för drygt 8 miljarder kronor i år.

-ANB

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen. Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hant…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.