20.09.2018  |  Business  |  Branschnytt

Hem har en ny investerare

43 miljoner som ska satsas på expansion och marknadsföring.

Det svenska möbelvarumärket Hem har en ny investerare i och med Verdane, vars fonder erbjuder flexibelt tillväxtkapital för snabbväxande bolag. Investeringen ligger på 43 miljoner kronor, vilka ska användas till att bygga upp lager, utöka personalstyrkan samt satsningar på marknadsföring för att nå nya målgrupper.

Hem grundades för snart fyra år sedan och har sedan dess haft en explosiv tillväxt, med USA som den största marknaden. En viktig utmaning under de senaste åren har varit att hålla samma tempo i produktionen som den stigande efterfrågan. Detta gör Verdanes investering välkommen, bland annat för att säkerställa kortare ledtider.

I samband med investeringen kliver Staffan Mörndal, partner på Verdane, in i Hems styrelse. Styrelsen utgörs sedan tidigare av grundaren Petrus Palmér, operativa chefen Isac Epstein samt styrelseordföranden Mattias Miksche.

”Verdane Capital IX [en av Nordens största teknik- och e-handelsfonder] är en perfekt partner för nästa etapp på vår resa, och vi är stolta över att ha dem som våra investerare”, säger Petrus Palmér, Hems grundare och VD.

-JBE

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.