09.11.2021  |  Business  |  Textil

Husets linne- tidlös, tilltalande och trevlig

Sponsrat innehåll Vad är detta?

Klässbols Linneväveri för gamla, traditionella mönster in i framtiden, samtidigt som nya skapas. Husets Linne framtaget inför Nationalmuseums nyöppning 2018 är ett tydligt exempel på detta. I samarbete med Jacob Solberg skapades en ny klassiker!

Inför nyöppningen av Nationalmuseum 2018 deltog Klässbols Linneväveri i inte mindre än två designprojekt. Det ena var framtagning av möbeltextil och det andra var linnet till restaurangen. Designuppdraget gick till formgivaren Jacob Solberg som tillsammans med Klässbols tog fram duk och servetter i 100% lin till restaurangen. Mönstret är inspirerat av delar av innertaket på Nationalmuseum. Det vackra, grafiska mönstret träder fram i det naturfärgade linnet. Förutom servett och duk har Jacob Solgren formgivit handdukar till restaurangen i ett grovt, oblekt restlinne som ger den sin härliga struktur. Serien döptes kort och gott till "Husets linne". En ny serie föddes som spås bli en framtida klassiker.

Produktinformation bild ovan: Duk och servett: Husets linne (Nationalmuseum) - sand. (Glas och bestick från Svenskt Tenn tallrikar: privat

Husets linne /duk
Design:Jacob Solgren
Mått: 160 x 220 cm till 160 x 390 cm
Rek konsumentpris: 3 015-5 359 sek

Husets linne /servett
Design: Jacob Solberg
Mått: 50 x 50 cm
Rek konsumentpris: 229 sel

Mer från Klässbols Linneväveri

Klässbols Linneväveri

https://www.klassbols.se/

Klässbols linneväveri är ett familjeföretag med anor ifrån sent 1800-tal. Klässbols och lin är lika med kvalitet och vi älskar styrkan i naturprodukter. Vi är kunglig hovleverantör sedan 1970-talet och samarbetar med nationellt och internationellt erkända formgivare vilket resulterat i flera designpriser. Vi står bland annat även för linnedukar och servetter till Nobelfesten.

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.