29.11.2017  |  Kitchen  |  Branschnytt

KAI lanserar prisbelönt knivserie

Den anrika japanska knivtillverkaren KAI lanserar under hösten sin nya knivserie Shun Nagare, som även tog hem en seger i prestigefyllda German Design Award tidigare i år.

Knivarna görs med en tekniskt komplex tillverkningsprocess, där bladet består av två olika typer av stål, VG-2 och VG-10, som sammanfogas till 72-lagers damaskusstål, vilket resulterar i exceptionellt hållbar skärkraft.

På bladen framträder ett vackert, utsirat mönster med damaskuslager, vilket i kombination med det marmorerade gråsvarta handtaget i pakkaträ ger kniven ett imponerande utseende.

Produktserien består av sex knivar: en skalkniv, en brödkniv, en allkniv, en santukokniv, en förskärare och en kockkniv. 

www.kai-europe.com

-JBE

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen. Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hant…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.