16.05.2019  |  Business  |  Branschnytt

Konsumtion av plastkassar minskar

Sverige närmar sig EU-målet.

Konsumtionen av plastbärkassar i den svenska detaljhandeln minskar, konstaterar branschorganisationen Svensk Handel. Statistik från Naturvårdsverket visar att svensken i genomsnitt konsumerade 102 plastbärkassar förra året, en minskning med 12 kassar jämfört med året innan. Det innebär att Sverige är på rätt väg för att nå EU-målet att minska konsumtionen till 90 plastbärkassar per person till år 2020.

”Det har skett en beteendeförändring bland många konsumenter och informationsarbetet ute i butikerna har gett resultat”, säger Mats Hedenström, näringspolitisk chef på Svensk Handel.

-ANB

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.