11.10.2018  |  Business  |  Branschnytt

Nordiska museet öppnar ny butik

Mönster, delikatesser och vintage i sortimentet.

En unik mönsterskatt ur samlingen, nordiska smaker och vintage rekvisita från vinden. Det är huvudingredienserna när Nordiska museet öppnar sin nya butik ritad av inredningsarkitekterna Joyn Studio den 29 september.

”Museibutiken på Nordiska museet kommer att erbjuda ett unikt urval medvetna vardagsvaror och handplockat hantverk från Nordens alla länder. Sortimentet ska spegla både museets samlingar och nordisk livsstil från igår, idag och imorgon”, säger Vanessa Gandy, chef för Museiupplevelsen på Nordiska museet.

Joyn Studio fick uppdraget att ta fram en inredning som förstärker upplevelsen av museibyggnadens valv och ljusinsläpp och har en känsla av nordiskt hantverk. Möblerna har producerats av museets egen verkstad samt Tre Sekel möbelsnickeri. Tre sekel är också producent bakom museets egen stol Meden som lanserades tidigare i år.

-ANB

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.