17.06.2019  |  Business  |  Branschnytt

Norska Kid ASA är Hemtex nya ägare

Samarbetet med ICA fortsätter.

ICA Gruppen har sålt samtliga aktier i Hemtex till norska hemtextilkedjan Kid ASA. Köpeskillingen på skuldfri bas uppgick till 226 miljoner kronor och försäljningen innebar en förlust efter transaktionskostnader på omkring 400 miljoner kronor.

Hemtex har 141 butiker och omsatte 1 020 miljoner kronor under 2018, varav 90 procent på den svenska marknaden. ICA Gruppen kommer att fortsätta sitt inköpssamarbete med Hemtex inom hemtextil. Det omfattar även ett utökat samarbete under varumärket Hemtex24h som kommer att lanseras hos ICA under hösten.

-ANB

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.