18.12.2018  |  Kitchen  |  Utrustning

Ny teknologi bakom titanknivar

Fiskars lanserar Titanium.

Tack vara sin styrka i förhållande till den låga vikten används titan i allt från rymdteknologi till kastruller. Hittills har den inte kunnat användas i köksknivar eftersom metallen inte håller skärpan tillräckligt länge. Men nu har Fiskars utvecklat en  process, kallad LZR-Edge, där mikroskopiska partiklar av titankarbid fästs på knivbladets egg med hjälp av laser, vilket ökar hållbarheten och livstiden. Den nya knivserien Fiskars Titanium som lanseras efter nyår innehåller en santokukniv, en grönsakskniv och kockkniv i två storlekar. Knivarna har skaft i polypropylen och kommer med 25 års garanti.

www.fiskars.se

-ANB

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.