03.10.2018  |  Business  |  Branschnytt

Nytt samarbete minskade brottslighet

Tryggare vardag för butiker på Sergels torg.

Sergels torg i Stockholm besöks dagligen av nära 100 000 personer, men platsen förknippas ofta med droghandel och otrygghet. Ett nytt samarbete mellan City i Samverkan, Norrmalms stadsdelsförvaltning och lokalpolisområde Norrmalm har gjort platsen tryggare och mer attraktiv för både besökare och butiksinnehavare.

Under sommaren öppnade parterna ett Trygghetskontor och genomförde målmedvetna och riktade insatser med fokus på social prevention, polisiära insatser, daglig närvaro och städning. Trygghetskontorets placering mitt i händelsernas centrum skapade goda förutsättningar för aktörerna i fält att lära känna varandra, dela lägesbild och samverka dagligen kring gemensamma mål. Resultatet har blivit att butiker och övriga verksamheter på Sergels Torg upplever att brottsligheten har minskat och tryggheten har ökat.

-ANB

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.