12.01.2019  |  Business  |  Branschnytt

Positivt för Trendset trots lägre besökarantal

Utmaningar i form av ändrade datum i kombination med kraftigt snöfall.

Mässäsongen för inredningsbranschen inleddes med Trendset i München den 3–5 januari 2019. Mässan hölls denna gång inte på samma typ av datum som vanligt, vilket berodde på andra schemalagda mässor på Messe München strax efteråt. Ändringen av datum i kombination med kraftigt snöfall i regionen gjorde att besökartalet landade ungefär 15 procent lägre än föregående år, på drygt 31 000 yrkesverksamma, från bland annat Österrike, Schweiz, norra Italien, Tjeckien, Belgien, Frankrike, Slovenien, Slovakien och Ungern. Antalet utställare låg på 2500, varav mer än hälften representerade internationella varumärken. Dessa delade på en utställningsyta som uppgick till 100 000 kvadratmeter. Från mässans sida är man under de rådande förutsättningarna relativt nöjda med resultatet och säger i ett pressmeddelande att man uppskattar utställarnas engagemang för att bidra till ett lyckat evenemang.

Nästa upplaga av Trendset anordnas den 6–8 juli 2019.

-JBE

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.