03.08.2018  |  Business  |  Branschnytt

Sagaform fyller 25

Företaget firar med gyllene glas.

När företaget Sagaform startades på Sagagatan i Borås 1993 var det en blivande föregångare i den svenska designbranschen som föddes. Grundarna Kim Vejsholt och Anders Prissberg var tidigt ute med att designa produkter i Sverige och tillverka dem i Kina. Sagaform kom också med ett nytt, lekfullt och färgstarkt formspråk som landade helt rätt i tiden.

I höst firar Sagaform, idag en del av New Wave Group, sina första 25 år med en jubileumsversion av serien Club, signerad formgivaren Matz Borgström.

Glasen har guldfärgade detaljer och säljs i begränsad upplaga.

”Jag har alltid haft en förkärlek till 1900-talsdesign. I serien för Sagaform förhåller jag mig till 1900-talets designidéer, men med en ny och lite mer lekfull filosofi, till exempel de klassiska linjerna och det faktum att några av glasen saknar traditionell fot”, säger Matz Borgström.

-ANB

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.