26.02.2018  |  Business  |  Branschnytt

Senaste nytt från BID, branschföreningen för interiör och design

För hållbarhet i vår bransch.

BID är vår branschförening. Och det är en fantastisk bransch! Fantastiska produkter, företag, designers och mängder av spännande och engagerade människor. Vi representerar de flesta av de större aktörerna, på såväl detaljist- som leverantörssidan. Vi vill öka intresset för vår bransch. Och naturligtvis göra det lättare för våra medlemmar att göra bättre och fler affärer. För att komma igång med det har vi valt att till att börja med fokusera på fem utvalda områden.

1.                      Öka samhörigheten i branschen med en gemensam tidning – Designbase

2.                      Göra marknadsinformation tillgänglig för alla medlemmar

3.                      Upprätta inköpsavtal på t.ex. hotell, bensin och bilar

4.                      Stärka och effektivisera logistiken i alla led

5.                      Produktcertifiering / Hållbarhetspolicy

Hållbarhetsansvar

Det är idag en självklarhet för de flesta konsumenter att företag tar ett hållbarhetsansvar. Vi vill skapa en branschstandard där vi som aktörer kan garantera att våra produkter uppfyller ett antal hållbarhetskriterier som gör det självklart att välja våra medlemmars produkter.

Produktcertifiering

Vi har därför startat ett projekt för att ta fram en produktcertifiering som på ett enkelt sätt kan garantera att våra produkter uppfyller Kemikalieinspektionens krav. Samtidigt ska det vara så tydligt att konsumenterna enkelt kan se redan i butik att vi tar vårt hållbarhetsansvar.

bidsverige.se

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen. Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hant…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.