20.01.2019  |  Business  |  Trends

Trendspaning inför 2019

Trendstefan samlar branschen under årligt trendseminarium i Stockholm (och Malmö).

Måndagen den 14 januari, dagen innan Formex öppnade, anordnade trendspanaren Stefan, Trendstefan, Nilsson sitt årliga trendseminarium Stora Trenddagen, som denna gång gick av stapeln på Clarion Sign i centrala Stockholm.

Stefans spaningar baseras på hans otaliga mässbesök över hela världen samt intervjuer med både konsumenter och branschfolk. Som vanligt presenterade han ett antal övergripande trender, vilka för 2019 sammanfattas som: Resting Neutrals, Evolving Elvis, Africa Activism, Sustainable Sundays samt Witch Craft, Stefans personliga favorit. Själv var han klädd i en egenhändigt skapad t-shirt, ihopsydd av två omaka t-shirts, för att demonstrera det ökande intresset för hantverk, samt hur man idag gärna går från att konsumera till att uppleva/reparera/upcycla eller själv tillverka.

Sammantaget konstaterade Stefan att 2019 är ett allvarets år, med bland annat miljöproblem, digitalisering och butiksdöd som stora överhängande frågor, där det är viktigt att ta hand om varandra samt att komma ihåg att skratta lite ibland. Som motvikt till detta finns det tendenser till snäll revolt och att vilja använda färg i oväntade kombinationer. Häxan är tillbaka, i form av starka kvinnor och personligheter, gärna av etniskt ursprung, som går sin egen väg. Hållbarhet, klimat, ansvarsfullhet och hälsa står högt upp på agendan och man letar i allt större utsträckning efter möjlighet att logga ut samt zoner och tider för digital detox. Bland annat finns det numera tapeter som kan stänga ute wi-fi från det rum där de används.

Nytt för i år är att Stora Trenddagen även håller ett event i Malmö den 27 februari.

-JBE

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.