23.08.2019  |  Business  |  Branschnytt

UPS kan bli först med drönarleveranser

Logistikföretaget kan få tillstånd i USA redan i år.

I slutet av juli ansökte logistikföretaget UPS om tillstånd för att starta kommersiella flygningar med drönare hos den amerikanska flygmyndigheten FAA. Verksamheten ska bedrivas i UPS nätverk i det nystartade dotterbolaget UPS Flight Forward Inc. Bolaget kommer vara verksamt under FAA Part 135 certifiering, vilket innebär att företaget har samma juridiska beteckning som flygbolag.

Det nya dotterbolagets verksamhet kan få tillstånd redan i år, vilket i så fall innebär att UPS kan bli först ut med att bedriva kommersiell drönarverksamhet i USA.

-ANB

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.