11.02.2019  |  Interior  |  Design

Design House Stockholm: Design och doft bland vårens nyheter

I vår lanserar Design House Stockholm kollektionen NM& med produkter designade för nyrenoverade Nationalmuseum. Företaget presenterar också en helt ny produktkategori och gör allvar av sin satsning på möbler.

Öppningen av det nyrenoverade Nationalmuseum var fjolårets största svenska designhändelse. Under våren kommer många möbler och andra produkter som designats för museet att dyka upp i tillverkarnas ordinarie sortimentet. Design House Stockholm presenterar glasen Unda, latin för vatten, av Matti Klenell och servisen Sand av Carina Seth Andersson i högbränt stengods. Båda ingår i kollektionen NM& som togs fram för Nationalmuseums nya restaurang. Kollektionen kommer successivt att utökas, berättar vd Anders Färdig.

2019 blir året när Design House Stockholm gör allvar av sin satsning på möbler.

”Vi arbetar vidare med formgivarna bakom kollektionen och kommer bland annat att ta fram delar i trä”, säger han.

I januari presenteras också helt ny kategori för företaget. Under ett besök på möbelmässan i Köln träffade Anders Färdig den japanske inredningsarkitekten och formgivaren Takafumi Nemoto som ställde ut doftpinnar i rotting, designade för att likna blommor och bonsaiträd. Prototyperna var tillverkade av hans mor.

Doftpinnarna kompletterades med en keramisk vas och utvecklades till produkten Bonsai.

”Idén kom när jag var på en fabrik som tillverkade rottingmöbler och såg rotting sticka upp ur en behållare i ett hörn. Jag tänkte att om det går att böja kraftig rotting till möbler så måste det vara möjligt att böja tunnare rotting till olika växtmotiv”, berättar Takafumi Nemoto.

Bonsai är hantverksmässigt tillverkad i en liten by i södra Kina som är specialiserad på rottingarbeten. Doften är inspirerad av Skandinavien och Japan med grönt te, bergamot, apelsin och mandarin i toppnoterna. I basen påminner mysk, amber och tränoter om den skandinaviska naturen.

2019 blir också året när Design House Stockholm satsar på allvar på möbler. Mathieu Gustafssons rottingskåp Air följs upp med ett längre sideboard och ett kabinett. Företaget presenterar också nyheter av formgivarna Jesper Ståhl och Nina Jobs.

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.