15.08.2019  |  Business  |  Ledning & drift

FNG köper Ellos

Koncernens nye ägare stödjer Europaexpansion.

Nordic Capital som ägt Ellos Group sedan 2013 har tecknat avtal om att sälja koncernen till Beneluxbaserade FNG för motsvarande cirka 2 400 miljoner kronor. I Ellos Group ingår varumärkena Ellos, Jotex, Stayhard och Homeroom. FNG är en snabbväxande modekoncern som kommer att stödja Ellos Groups fortsatta europeiska expansion och tillväxt. Bolaget grundades 2003 och har vuxit från ett varumärke inom barnmode till en varumärkesportfölj med över 3 000 anställda och en total försäljning om cirka 500 miljoner euro. I och med transaktionen blir Nordic Capital en minoritetsägare i FNG.

-ANB

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.