Interior / Ledning & drift

Ledning & drift

Certifierat hållbar och god design

Hållbarhet är inget nytt i den danska designvärlden. Framförallt unga designers och nystartade verksamheter påtalar ofta vikten av hållbarhet. För dessa unga verksamheter, som till exempel Lind DNA, är det en självklarhet att design är hållbar.

Ledning & drift

Branschprofilen: Samuel Johansson, butiksansvarig för Designtorget i Kulturhuset i Stockholm

Samuel Johansson är butiksansvarig för Designtorget i Kulturhuset i Stockholm. Han ser hur miljöintresset ökar hos kunderna och tror på butikens sociala funktion.

Ledning & drift

Vi vill äga en större del av värdekedjan

”Tidigare såg vi detaljhandelsbutikerna som våra kunder. Idag ser vi i högre grad slutkonsumenterna som våra kunder. Det betyder att vi ska bidra till att sälja upplevelser och koncept”, säger Knud Lomborg, VD för F&H. Detta är också en del av bakgrunden till den utveckling som sker just nu på F&H, där man har ett stort fokus på egenägda varumärken.

Ledning & drift

En inbjudan till upptäcktsfärd

Presenthörnan i Stenungsund tycker om att gå sina egna vägar. Nästa år är butiken aktuell med en unik glasutställning i Vattenfalls lokala reservkraftverk, som är uthugget direkt ur berggrunden.

Ledning & drift

Maze Interior rekryterar ny VD

Lotta De Visscher kvar som creative director.

Ledning & drift

20 år med Normann

Det hela började 1999 – och det betyder att Normann Copenhagen i år fyller 20 år! Varumärket är därmed en integrerad del av den danska och skandinaviska designbranschen, med flera produkter som har varit med ända sedan starten och som redan kan betecknas som designikoner, samt ett stort utbud av nyheter. Det är inget fel på tempot hos det danska designföretaget, som nu sätter fokus på fler internationella marknader och spännande samarbeten.

Ledning & drift

Walnut Brands - version 2.0

I framtiden vill Walnut Brands satsa på egna varumärken. Två nya varumärken är redan på väg för att komplettera de övriga i portföljen. ”Genom att producera och utveckla egna varumärken är det vi själva som styr utvecklingen”, säger Michael Kofoed, företagets nya försäljningschef samt ett känt ansikte i branschen sedan tidigare.

Ledning & drift

Presenter som för människor samman

Sagaform firade sitt 25-årsjubileum under 2018. Sedan starten har företagets fokus legat på att tillverka fina presenter som relaterar till mat och det dukade bordet. På senare år har man även arbetat mer och mer med sina förpackningar, för att på så sätt kunna erbjuda kunderna en mer komplett gåva.

Ledning & drift

En agentur med agenda

Agentura grundades 2009 av Catarina Dittschlag som en systerverksamhet till grossistbolaget Magasin Friend of Brands. Bakgrunden låg i det stora antalet förfrågningar från varumärken som företaget fick och att man ville bredda sig med en ren agenturverksamhet, för att kunna vara mer flexibel.

Ledning & drift

Fiskars ser möjligheter för branschen

Fiskars varumärken Iittala och Rörstrand är aktuella med en ny flagship store och ett samarbete med Rosa Bandet. Sverigechefen Daniel Driving menar att design- och inredningsbranschen borde hjälpas åt att skapa intresse hos konsumenterna för att inte förlora pengar till andra branscher.

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.